Saveti i pitanja

Pasta za izbeljivanje zuba može da izbeli zube uklanjanjem površinskih mrlja, kao što su one od kafe ili pušenja. Pasta za izbeljivanje zuba takodje može da se koristi za izbeljivanje posle tretmana beljenja u zubarskoj ordinaciji, kako bi pomogla u održavanju postojećih rezultata.

Za skidanje fleka na površini zuba, pasta za izbeljivanje obično sadrži:

 • Specijalni abraziv koji nežno ispolira zube.
 • Hemikalije koje pomažu da se razlože ili rastvore fleke.
beli zubi

Neke paste za izbeljivanje sadrže plavi pigment (blue covarine) koji poništava žutu boju zuba, "lepi" se za površinu zuba i stvara optičku iluziju da zubi izgledaju manje žuti.

Kada se koristi dva puta dnevno, tretman pastom za beljenje zuba može da traje od dve do šest nedelja pre nego što zubi počnu da budu belji. Pasta za izbeljivanje koja sadrži plavu pigment (blue covarine) može imati trenutni efekat.

Iako je paste za izbeljivanje generalno bezbedna za svakodnevnu upotrebu, obavezno sledite preporuke proizvođača. Prekomerna upotreba paste za izbeljivanje zuba može da ošteti zubnu gleđ tokom vremena.

pasta-za-izbeljivanje

Imajte na umu da pasta za izbeljivanje zuba ne može da promeni prirodnu boju vaših zuba ili prosvetli mrlje koje se nalaze dublje od površine zuba.

Ako razmišljate koristite pastu za izbeljivanje, potražite brend koji ima sertifikat od stomatološkog udruženja i ministarstva zdravlja. Ovaj sertifikat ukazuje da je pasta za zube efikasana u uklanjanju površinskih mrlja.

Ako niste zadovoljni efektom izbeljivanja pastom za zube, konsultujte svog stomatologa u vezi sa drugim opcijama i načinima za profesionalno izbeljivanje zuba u stomatološkoj ordinaciji.

POZOVITE

(018) 511-092

Radno vreme

08:00-16:00
subotom po zakazivanju

Saveti i pitanja

 • 5 iznenađujućih činjenica o vašim zubima

  5 iznenađujućih činjenica o vašim zubima Vaši zubi ne pomažu vam da brže trčite, skačete ili da dobijete bolje ocene. U stvari, oni samo "sede tamo" Opširnije
 • Tamne mrlje i fleke na zubima

  Tamne mrlje i fleke na zubima Nekim od naših pacijenata bilo je neugodno zbog tamnih mrlja i fleka na zubima. Uglavnom se takve mrlje javljaju zbog Opširnije
 • Mitovi i činjenice o zubima

  Mitovi i činjenice o zubima Tokom godina, stomatologija je napredovala od neprecizne prakse zasnovane na narodnim lekovima do strukturne medicinske discipline koja se oslanja na Opširnije
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Infografik

Grafički prikaz informacija o zubima i zdravlju

Infografik