Saveti i pitanja

5 iznenađujućih činjenica o vašim zubima

5 iznenađujućih činjenica o vašim zubima
Vaši zubi ne pomažu vam da brže trčite, skačete ili da dobijete bolje ocene. U stvari, oni samo "sede tamo" i izazvaju probleme, osim ako ih ne perete dva puta dnevno. Pomalo dosadno (i naporno), zar ne? Pogrešno! Zubi su zapravo prilično fascinantni, a kladimo se da ima dosta stvari koje ne znate o svojim "belim biserima". U nastavku, naveli smo 5 naših omiljenih zabavnih činjenica o zubima koji mogu pomoći da ih vidite u potpuno novom svetlu.

Opširnije...

Tamne mrlje i fleke na zubima

Tamne mrlje i fleke na zubima

Nekim od naših pacijenata bilo je neugodno zbog tamnih mrlja i fleka na zubima. Uglavnom se takve mrlje javljaju zbog oralnog zanemarivanja. Zato nema razloga da odlažete posetu zubaru da ne bi zakomplikovali problem. U stomatološkoj ordinaciji DentalLux, dr Dragana Vam može pomoći da vratite osmeh u njegovo najbolje stanje.

Opširnije...

Mitovi i činjenice o zubima

Mitovi i činjenice o zubima

Tokom godina, stomatologija je napredovala od neprecizne prakse zasnovane na narodnim lekovima do strukturne medicinske discipline koja se oslanja na nauku i tehnologiju.

Iako je moderna stomatologija je prešla dug put, još uvek postoje mnogi mitovi o zdravlju zuba i stomatologiji. Ovde ćemo razotkriti istinu o nekim uobičajenim stomatološkim zabludama:

Opširnije...

Anestezija u stomatologiji

Anestezija u stomatologiji

Lokalna anestezija se koristi da bi se sprečio bol tokom lečenja od strane zubara. Nasuprot opštoj anesteziji, lokalna anestezija izaziva utrnulost predela koji treba da se podvrgne stomatološkoj proceduri.

Opširnije...

Umnjaci

Umnjaci

Umnjaci, ili treći molari, su poslednji zubi koji se razvijaju i pojavljuju u ustima. Oni dolaze između 17 i 25 godine života.

Opširnije...

Da li pasta za beljenje zuba zaista izbeli zube?

Izbeljivanje zuba

Pasta za izbeljivanje zuba može da izbeli zube uklanjanjem površinskih mrlja, kao što su one od kafe ili pušenja. Pasta za izbeljivanje zuba takodje može da se koristi za izbeljivanje posle tretmana beljenja u zubarskoj ordinaciji, kako bi pomogla u održavanju postojećih rezultata.

Opširnije...

Parodontopatija - šta treba da znam

Parodontopatija

Imate osetljive zube koji krvare pri pranju ili korišćenju zubnog konca? Krajnje je vreme da posetite svog stomatologa kako biste na vreme izbegli parodontopatiju - oboljenje koje, u poslednjem stadijumu, izaziva ispadanje zuba!

Opširnije...

Šta treba da znam o zubima?

Šta izaziva gubitak zuba?

Propadanje zuba i parodontopatija su najčešći uzroci gubitka zuba. Propadanje zuba se odvija kada je većina mineralne strukture zuba daleko narušena i rupa (šupljina) je formirana. Dok propadanje zuba prvenstveno utiče na decu, paradentoza ili oboljenja desni, utiču uglavnom na odrasle. Paradentoza je infekcija desni usled nagomilavanja naslaga, a u najranijoj fazi je poznata kao gingivitis.

Opširnije...

Još članaka...

 1. Voćni saveti

POZOVITE

(018) 511-092

Radno vreme

08:00-16:00
subotom po zakazivanju

Saveti i pitanja

 • 5 iznenađujućih činjenica o vašim zubima

  5 iznenađujućih činjenica o vašim zubima Vaši zubi ne pomažu vam da brže trčite, skačete ili da dobijete bolje ocene. U stvari, oni samo "sede tamo" Opširnije
 • Tamne mrlje i fleke na zubima

  Tamne mrlje i fleke na zubima Nekim od naših pacijenata bilo je neugodno zbog tamnih mrlja i fleka na zubima. Uglavnom se takve mrlje javljaju zbog Opširnije
 • Mitovi i činjenice o zubima

  Mitovi i činjenice o zubima Tokom godina, stomatologija je napredovala od neprecizne prakse zasnovane na narodnim lekovima do strukturne medicinske discipline koja se oslanja na Opširnije
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Infografik

Grafički prikaz informacija o zubima i zdravlju

Infografik